هوشمند سازی ساختمان BMS
در سیستم مدیریت ساختمان با توجه به اهمیت مباحثی مانند کاهش مصرف انرژی، صرفه جویی در زمان و نیروی انسانی، و افزایش اثربخشی می بایست با به کارگیری انواع حسگرها در داخل و خارج از ساختمان، به طور لحظه ای کنترل تمام شرایط آسایشی و امنیتی را در اختیار گرفت.
این امر مستلزم تجهیزاتی خاص می باشد تا با جمع آوری اطلاعات محیطی و انتقال داده ها به سیستم مرکزی، مدیریت و کنترل سیستم های مختلف ساختمان انجام دهد.
در صنعت ساختمان نیز مبحث هوشمندسازی سبب آرامش بیشتر، مدیریت بهتر، صرفه جویی در مصرف انرژی، امنیت بالاتر و بسیاری مزایای دیگر می گردد.
هوشمند سازی امروزه ترکیب مهندسی الکترونیک، مکانیک و کامپیوتر، موجب به وجود آمدن مهندسی جدیدی به نام مکاترونیک شده است که نتیجه صنعتی آن اتوماسیون، هوشمند سازی و نظایر آن می باشد. این تکنولوژی علاوه بر سرعت، دقت و کیفیت را نیز به دنبال دارد و در بسیاری از کارهای حساس استفاده از اتوماسیون به جای انسان، خطا را به طور چشمگیری کاهش می دهد.
هوشمند سازی در یک واحد یا کل یک ساختمان از مدیریت نور و گرما تا اعلام و اطفا حریق، ورود و خروج و کنترل تردد و بسیاری موارد دیگر را می تواند شامل گردد.